fredag 9. mars 2012

Hvorfor?

Det ordet har til stadighet (les: hvertfall 3 ganger) dukka opp i hodet mitt idag.

1. gangen var før jeg gikk på t-banen i morges. Der så jeg nemlig en jeg var vikar for i fjor som satt og røyka (var vikar siden jeg tok meg et halvt år fri etter at jeg droppa Informatikk-studiene på UiO, til fordel for Økad på BI). I fjor gikk han i 10., så nå går han i 1. året på VGS vil jeg tippe. Det jeg lurte på da var:
Hvorfor begynner man å røyke i 1. klasse på VGS?
Man er ikke gammel nok til å skaffe det selv, man vet at det er farlig og hvilke farer/sykdommer det (kan, eller vil?) føre til, og man vet at de som begynner å røyke sliter med å slutte! SÅ HVORFOR BEGYNNE? OG HVORFOR SÅ TIDLIG? Man kan jo ikke skaffe giftpinnene selv engang, man gjør seg avhengig av noen som er eldre! Ser ikke poenget...

2. gangen var etter at jeg hadde bytta bane på Tøyen. Spørsmålet som kom til meg da, får jeg stadig vekk inn i hodet når jeg er på banen, nemlig:
Hvorfor må man ha så høy lyd på musikken man spiller, at hele t-banevogna hører ordene som synges?
Hadde jeg ønsket å høre på musikk, så hadde jeg satt på min egen! Det er flere hodetelefoner og ørepropper som spiller nesten mer musikk for de rundt, enn for de som har de på seg, men går det ikke an å sjekke dette før man setter på full guffe på lyden? Det er jo ikke bra for hørselen heller :-p
Og er det frekt å spørre om vedkommende kan sette ned lyden?
Hvordan hadde du reagert på det?

Det 3. spørsmålet som deisa ned i hodet mitt kom når jeg satt hallvakt tidligere på kvelden (fra 19.15 til 22.30 en fredagskveld!). Da var det noen som hadde fått forskjellige beskjeder, og som ville ha meg til å kaste noen av banen. Så;
Hvorfor kan man ikke stille enkle spørsmål, istedefor å gå rett til krangel?
Når lag A får beskjed om de har banen til 20.30, og lag B får vite at de kan starte fra 20.00 så kan man vel snakke sammen? Lag A trengte ikke absolutt hele banen, så jeg så ikke noe problem når lag B brukte 4 kvadratmeter og en basketballkurv på veggen etter 20.00, men det var visst problematisk for lag As trener. Hans 8 treningsvillige barn trengte visst hele håndballbanen, så da trekker vi hallvakten inn i det hele! Hjelpes, og alt kunne løst seg om man hadde spurt "Unnskyld, hvor lenge tenkte dere å være på banen? Vi har fått beskjed om at vi har treningstid fra 20.00." Alt kunne vært løst, og jeg hadde sluppet unødvendig irritasjon ;-)


Hadde vært fint om noen ville svare på noen (eller alle?) spørsmålene, for det er faktisk ting jeg lurer på, men som jeg virkelig ikke skjønner noe av!


Nå køyer jeg, for i morgen skal jeg opp i Holmenkollen med kusinen min og se langrenns 5-mila i World Cup, hvor Hjelmset avslutter karrieren ;-)
Skal prøve å få tatt noen bilder, for det er en stund siden det har vært bilder i innleggene mine :-p- Posted using BlogPress from my iPad

1 kommentar:

  1. Svar på spm to. Du kan be noen om å dempe lyden på musikken. Det er IKKE frekt. Det er måten du spør på som er avgjørende på hvor fekt de evt syns det er! Du syns vel ikke selv det er frekt om det er du som blir spurt? De andre spørsmålene får andre svare på ;0)

    SvarSlett